LK Systems Våra webbplatser Svenska
Stäng

Våra webbplatser

10 maj, 2023

Det händer aldrig dig… eller?

40,000 försäkringsärenden relaterade till vattenläckor rapporteras årligen. 33% av alla vattenskador inträffar i köket, och oftast beror det på vitvaror som är mindre än 5 år gamla.

Översvämmat kök - vattenfelsbrytare

LK CubicSecure - nya generationens innovativa vattenfelsbrytare

Bli inte en i statistiken
– förhindra att en läcka blir en skada!

LK CubicSecure är nya generationens innovativa vattenfelsbrytare. Den ger dig trygghet genom att mäta ditt vattenflöde i realtid. Den upptäcker vattenläckor omedelbart och skyddar din bostad från stora skador orsakade av droppläckage och brustna vattenledningar.

Vattenskador är den enskilt största skadekostnaden i försäkringsärenden. En vattenfelsbrytare är alltid en god investering för att ge dig trygghet. Besök vår sida dethanderaldrigdig.se och läs mer om hur du kan skydda ditt hem och hitta en lokal installatör i ditt område.

LK CubicSecure

LK CubicSecure mäter vattenflöde i realtid och upptäcker vattenläckor omedelbart. Den skyddar bostäder från stora skador orsakade av droppläckage och brustna vattenledningar. Enheten kopplas upp mot wifi och ger relevanta notiser om larm och möjligheten att se den individuella vattenförbrukningen i appen MyLK. Den fungerar även helt på egen hand utan uppkoppling mot Internet. Ultraljudssensorer mäter kontinuerligt vattenflödet med precision och exakthet, vilket möjliggör avläsning av riktigt små flöden. För att upptäcka de minsta droppläckagen så har LK CubicSecure en tryckgivare som kontinuerligt mäter trycket. En gång per dygn stänger ventilen av vattnet och mäter trycket för att upptäcka de absolut minsta avvikelserna. Detta görs oftast på natten då vattnet inte använts på ett tag.

LK CubicDetector

Komplettera LK CubicSecure med en läckagedetektor för optimal övervakning av ditt hem. LK CubicDetector placeras där läckage kan uppstå, exempelvis i ett köksskåp eller på golvet i en tvättstuga. När ytan som Detektorn står på blir blöt så larmar den anslutna mobiler och tillsammans med LK CubicSecure kan enheten stänga av vattenflödet för att förhindra vattenskador. LK CubicDetector varnar även vid låg temperatur och hög luftfuktighet. Detektorn kan också användas helt stand-alone utan wifi och larmar då med en ljudsignal. För trånga utrymmen kan den kompletteras med LK Sensor som är en mindre extern givare. Komplettera med LK CubicSensor (RSK 1882687) för att komma åt i trånga utrymmen.