LK Systems Våra webbplatser Svenska
Stäng

Våra webbplatser

Lägre driftskostnad i flerfamiljshus

Golvvärme i flerfamiljshus ger både lägre driftskostnader och
en högre boendekomfort

golvvärme LK Folieskiva

Kvarteret Väduren ligger i Skurup och stod klart 2021. LK har levererat golvvärme till huset som har 45 lägenheter. 

"Vi valde golvvärme för det är mer energisparande med ett lågvärmesystem i hela huset. Dessutom så upplever jag att komforten ökar med golvvärme även om det är mer energisnålt"

Håkan Willhelmsson, på Väduren i Skurup AB.  

 

Golvvärme som uteslutande värmekälla i nybyggda villor är mer regel än undantag i idag. Men i allt större utsträckning har golvvärme börjat användas även i flervåningshus. När Kvarteret Väduren skulle byggas beslutade Håkan sig för att använda sig av golvvärme i stället för radiatorer. Han har byggt många villor med vattenburen golvvärme och kände att det var ett naturligt val även för flerfamiljshus. Det finns flera positiva fördelar med vattenburen golvvärme i flerfamiljshus. Lösningen ger lägre driftskostnader och bättre boendekomfort. Golvvärme gör även att bostaden blir mer attraktiv och är därmed enklare att hyra ut. En annan fördel är att avsaknaden av radiatorer ger mer arkitektonisk valfrihet. Man får full frihet när man ska möblera med andra ord. 

Jag har jobbat med LK i 20 år så jag skulle inte välja något annat företag. Jag känner mig trygg med deras support och produkter. Jag skulle definitivt valt golvvärme till nästa projekt med, nu ska jag gå i pension så det är inte aktuellt men jag är säker på att det kommer bli en standard i framtiden, säger Håkan Willhelmsson.

LK har en uttalad ambition att golvvärme i flerbostadshus ska bli lika självklart som att välja golvvärme i samband med småhusproduktion. Läs mer om golvvärme i flerfamiljshus här

  • Golvvärme