LK Systems Våra webbplatser Svenska
Stäng

Våra webbplatser

24 april, 2024

Skräddarsydd prefabricerad schaktlösning

Skräddarsydd prefabricerad schaktlösning, effektiviserar badrumsrenovering på Gothia Towers!

När Gothia Towers skulle renovera cirka 200 badrum behövde de en lösning för just deras behov. Det fanns inga färdiga lösningar på marknaden som fungerade. De kontaktade LK Systems i ett tidigt skede och efter några rundor med 3D-skisser utvecklades först en prototyp på en schaktmodul, anpassad för Gothias behov. Prototypen installerades och förbättrades ytterligare innan tillverkningen sattes i gång.

”LK har varit en klockren samarbetspartner i den här renoveringen. Jag kan inte tänka mig att jobba tillsammans med någon annan. De har helt utgått från kundens behov och hittat den bästa lösningen. Vi har känt oss trygga under hela processen” säger Robin Örtegren, Servicechef på AB Tingstad Rörinstallation.

Gothia Towers är ett hotell och mötescenter i centrala Göteborg. Hotelldelen består av tre torn, varav det högsta är 100 meter högt och ca 1200 rum totalt. I Torn 2 finns även det femstjärniga Upper House och ingående SPA beläget med ca 60 rum.

Det var viktigt för Gothia Towers att säkerställa att inga stora vattenskador uppstod på grund av läckage som inte upptäcks i tid. Detta var fallet med den tidigare lösningen. Samtidigt var det också viktigt att renoveringen kunde göras snabbt och smidigt.

När renoveringen av badrummen görs måste vattnet i hela byggnaden tillfälligt stängas av. Med modulerna förkortades avbrotten avsevärt. På varje plan finns nu en färdigbyggd modul och skulle en läcka uppstå upptäcks det direkt, och skadan kan åtgärdas innan den påverkar stora delar av byggnaden.

”LK gör skräddarsydda lösningar och levererar kvalité. Det känns tryggt att jobba med dem då de förstår och sätter kundens behov i fokus. Stora byggnader kan vara komplexa och med rätt prefabricerade lösning kan både tid och budgetramar följas, samt att man vet att det är kvalité på produkterna. Det är oerhört viktigt när man jobbar med VVS, då konsekvenserna kan bli stora om något går fel” säger Robin Örtegren.