LK Systems Våra webbplatser Svenska
Stäng

Våra webbplatser

20 februari, 2024

Vi erbjuder EPD:er på de flesta av våra installationsprodukter

I en tid där hållbarhet står i fokus, tar vi på LK stora steg mot en grönare framtid genom att erbjuda EPD:er på de flesta av våra installationsprodukter. Trots att kravet på klimatdeklarationer inte trätt i kraft, står vi i framkant genom att redan nu tillhandahålla en imponerande mängd miljödeklarationer.

LK Systems är en EPD-pionjär inom VVS-branschen

LK har länge förstått vikten av att tillhandahålla transparent information om miljöpåverkan från sina produkter. 2021 anställdes Amanda Scotte som hållbarhetsspecialist och hon jobbar heltid med LK:s hållbarhetsarbete tillsammans med Hans Bramevik, Hållbarhetschef på LK.

”Sedan starten med att arbeta med EPD:er har vi utvecklat processen och har blivit ännu mer effektiva. Vi fortsätter vårt arbete med att redovisa vår påverkan på miljön och vårt mål är att det ska finnas EPD:er på hela vårt installationssortiment”, säger Amanda Scotte, Hållbarhetsspecialist på LK Systems.

Ett exempel som Amanda lyfter fram är att med hjälp av EPD:erna kan man till exempel nu påvisa att genom att välja ett rör från LK kan man reducera sin miljöpåverkan med minst 50 % jämfört med rör av metall (koppar, stål och rostfritt stål). Det är i sådana exempel som man förstår vikten av EPD:er och vilken skillnad det kan göra, nu när man faktiskt har pålitlig dokumentation om hur miljöpåverkan ser ut.