LK Systems Våra webbplatser Svenska
Stäng

Våra webbplatser

Undervattensrestaurang i havet

LK Systems system till Europas första undervattenrestaurang

Europas första och världens största undervattenrestaurang Under i Lindesnes, Norge, ligger på ett djup om fem och en halv meter under ytan. Under är designat av arkitektbyrån Snøhetta och bakom projektet står bröderna Gaute och Stig Ubostad, ägare av Lindesnes Havhotell. Namnet Under anspelar på både arkitekturen som bryter havsnivån men också själva processen som bryter mot traditionella byggtekniska normer.

utsikt under havet i undervattensrestaurang

LK Golvvärme och tappvatten

Många lokala entreprenörer har varit delaktiga i projektet och en av LK:s kunder sedan många år tillbaka är ERV Teknikk Lyngdal AS som fick kontraktet att installera den rörtekniska anläggningen i restaurangen.

Restaurang ner i havet vid klippor

Som ett nedsänkt periskop

Restaurangen är med sina metertjocka betongväggar och massiva akrylfönster byggd för att tåla trycket från havet, vågorna och vinden. Till skillnad från att vara ett akvarium fungerar Under som ett nedsänkt periskop, designad som en del av omgivningen och ett artificiellt rev, fem och en halv meter under vattenytan med en dramatisk utsikt över det sällsynta marina ekosystemet.

Vi är glada och stolta att få vara med och leverera golvvärme, tappvatten och LK PAL Universalrör A till detta unika projekt. Vi önskar Under ett stort lycka till.

Lars Petter Olsen, vd LK Systems Norge

  • Golvvärme,
  • Tappvatten